Close

Mobil overvågning konfronterer tyven, før han når at stjæle

Lars Mikkelsen har igennem mange år arbejdet som specialist i indbruds- og tyverisikring. Han er uddannet ingeniør og har ud over sikring en bred viden om især elektronik. Til hverdag arbejder Lars med rådgivning og risikostyring for Topdanmarks erhvervskunder.Læs hele artiklen her http://tophistorier.topdanmark.dk/post/136672815524/mobil-overvaagning-konfronterer-tyven-foer-indbrud

Historisk set har det været besværligt og dyrt at overvåge værdier, som opbevares på udendørs arealer som fx byggepladser, parkerede biler hos autoforhandlere, minkavlere, udstillinger osv. Nu begynder jeg dog at se innovative mobile sikringsløsninger, der fungerer i praksis.

Af Lars Mikkelsen, rlk@topdanmark.dk

De mobile sikringsløsninger er teknisk avancerede, men simple i virkemåden. Et antal videokameraer, højttalere og lamper er placeret – evt. på en mobil enhed – i området, der skal overvåges. Den mobile enhed kommunikerer 24 timer i døgnet med en døgnbemandet vagt- eller servicecentral. Når den registrerer menneskelig aktivitet uden for almindelig arbejdstid, følger en alarmbehandler med i, hvad der foregår. Er der tale om en potentiel tyv, tiltaler alarmbehandleren ham via højttalerne, og beder ham forlade området. Hvis tyven ikke retter sig efter beskeden, tilkaldes vagt og politi.

Mobil overvågning som her beskrevet, har flere fordele:

    Tyven konfronteres, før han overhovedet når at stjæle noget
    Alle hændelser verificeres af en alarmbehandler
    Fejlalarmer undgås
    Hurtig og simpel opsætning af den mobile enhed

En leverandør som fx Sitesecurity udlejer mobil overvågning for kortere eller længere perioder.

Har du spørgsmål, kommentarer eller behov for hjælp i forbindelse med tyverisikring, er du velkommen til at kontakte mig eller en af mine kollegaer.

Skrevet af Lars Mikkelsen fra Topdanmark

Se SITE-SECURITY videoen

Se billeder fra projekter