top of page
  • kirstine917

Undgå tyveri i juleferien med disse 6 forlag


Når de mørke vintermåneder kombineres med juleferien, efterlades områder øde og uden opsyn. Det skaber de perfekte forudsætninger for tyveknægte. Noget der hvert år rammer danske arbejdspladsers udendørs arealer.


Mange virksomheder har installeret et alarmsystem der sikre deres bygninger indvendig. Desværre glemmer en del at sikre deres udendørs arealer.


I dette blogindlæg får du derfor:

6 konkrete forslag til, hvordan du får tyveknægtene til at gå udenom din arbejdsplads.


# 1: Blokere flugtveje

Tyves største bekymring er, at blive opdaget og taget på fersk gerning. De foretrækker derfor at have mange flugtveje tilgængelige. Har I mange veje og/eller stier, så overvej om I kan blokere dem. Dette kan nemt gøres ved fx at stille et køretøj på tværs. En mulighed er også, at opsætte midlertidig byggeplads hegn. Pas dog på, at du ikke placerer blokeringerne således, at området ser forladt ud.


# 2: Reducer antallet af gemmesteder

Tænk i hvor tyven har mulighed for at gemme sig. Forsøg så at fjerne gemmestederne. Måske du har nogle ting eller maskiner som kan flyttes indenfor julen over. Har du affald stående, er det også en god idé at få det kørt væk.


# 3: Sæt lys på området

Tyve er mere sårbare i oplyste områder. Overvej derfor om du har, noget udendørs belysning som kan stå tændt eller endnu bedre være sensor styret. Mange har kraftige LED arbejdslamper stående på et værksted. Overvej om de i juleferien kan gøre nytte udenfor. Hæng dem fx op på en gavl så de kan oplyse et stort areal.

# 4: Sociale medier

Inden I poster et opslag på de sociale medier om, at I holder juleferie, så genovervej jeres taktik. Måske denne information i virkeligheden slet ikke vigtig. Skal kunderne have informationen så videregiv den et sted hvor ikke alle kan læse det. Måske en mail, SMS eller et nyhedsbrev kan benyttes i stedet for. Husk I øvrigt, at tyve også kan høre jeres telefonsvarerbesked om at I holder julelukket.


# 5: Fjern og mærk værdier

Har I værdier stående udenfor, så flyt dem indenfor hvis det er muligt. Og stil dem så de er svære at se. Det samme gælder de værdier, der i forvejen står indenfor. Det er i øvrigt en god idé, at mærke jeres værdigenstande eller i det mindste notere deres serienummer.


# 6: Vagter der holder øje

For de virksomheder hvor det ikke er muligt at flytte værdigenstandene indenfor, er det en god idé at benytte vagter. Fysiske vagter kommer typisk og rundere området én eller flere gange i døgnet. Dette er ofte en dyr post, men til gengæld kan vagten overmande tyven mens vedkommende er i aktion.

Et mere prisvenligt alternativ er, at få opsat aktiv overvågning. Dette er overvågningskameraer der er tilkoblet en bemandet vagtcentral.Herfra kan vagten anråbe de ubudne gæster der dukker op. I disse tilfælde forlader tyven i 99% af tilfældene området helt tomhændet. I den sidste 1% vil en fysisk vagt eller politi blive tilkaldt.

14 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page