top of page
  • kirstine917

Problem løst: Slut med hærværk på nedrivningsklar bygning


Efter gentagende hærværk på den lukkede Brorsonskole i Varde vil kommunen nu stoppe de ubudne gæster med aktiv overvågning fra SITE-SECURITY.Efter den lukkede Brosonskole i Varde by endnu engang er blevet udsat for hærværk blev det for meget for Varde Kommune. Nu tager Distriktskoordinator Henning Lindenberg nye metoder i brug for at komme problemet til livs. Løsningen kaldes “aktiv overvågning” og er en kombination af overvågningskameraer og vagtpersonale der kobles sammen med smart teknologi

Løsningen fandt Henning i nabokommunen, Esbjerg, hvor sikringsvirksomheden SITE-SECURITY holder til.

Henning Lindenberg fra ejendomsservice i Varde Kommune ser på de sørgelige rester efter weekendens hærværk.

Politiet havde sagt til mig, at det vil være en god idé med både hegn og overvågning på stedet. Samtidig fortalte en medarbejder fra Skadeservice mig om SITE-SECURITY fortæller Henning Lindenberg fra Varde Kommune. Han uddyber: Derfor spærres skolegården nu af med hegn og der opsættes en kameramast.

Smart teknologi skal stoppe hærværk

Kameramasten er opkoblet en live forbindelse til SITE-SECURITY´s bemandede vagtcentral. Når der bevæger sig personer ind i det sikrede område alarmeres vagtcentralen. Herefter vil en vagt tjekke kameraerne. Vagten kan overtage styringen med masten og bruge dens funktioner til at anråbe personerne, tænde sirene samt kraftig LED blink.


I skolegården på det gamle Brorsonskole har Varde Kommune nu fået opsat kameramasten OBSERVER. Den er opkoblet med en live forbindelse til Site-Securitys bemandede vagtcentral.


Den slags advarsler er som regel nok til at få ubudne gæster til at forlade et område. I de under 1 % af tilfældende hvor dette ikke er nok, vil vores vagtcentral øjeblikkelig tilkalde politiet eller en fysisk vagt til området fortæller Lasse Østergaard-Jensen der tilbage i 2012 stiftede SITE-SECURITY.

Varde Kommune har ansvaret

Selvom Brorsonskolen i sommeren 2021 blev lukket som folkeskole, er hærværk og ubudne gæster et problem der skal tages alvorligt. Stedet er siden lukningen blevet brugt til forskellige formål. Lige nu bliver nogle af lokalerne brugt som indsamlingssted til Ukraine. Derudover huser skolen stadigvæk sit gamle inventar indtil det auktioneres væk. Det er derfor problematisk at der nu er glasskår på noget af inventaret.

Henning Lindenberg oplever at Brorsonskolen er blevet et samlingssted for unge mennesker. Det er ikke første gang der har været hærværk på skolen. Denne gang er det dog mere ekstremt med mange knuste vinduer og afspillet tag.


Det er vigtigt at Brorsonskolen ikke bliver et sted hvor folk kan gøre hvad de vil. Indtil nedbrydningen påbegyndes af et nedbrydningsfirma er det Varde Kommune der har ansvaret for stedet slutter Henning.

Om SITE-SECURITYSite-Security er en sikringsvirksomhed med egen fabrik, service og vagtcentral i Esbjerg. Virksomhedens primære produkt er kameramaster der udlejes som abonnement med opkobling til virksomhedens egen bemandede vagtcentral.

Som en grøn løsning udlejer SITE-SECURITY også hegn på abonnement.

104 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page