top of page
  • kirstine917

Til kamp mod stenkastere ved motorvejsbroer – ny overvågningsmast er kommet til

Opdateret: 27. okt. 2022

Der er nu opstillet overvågning på 30 lokationer i hele Danmark for at forhindre stenkast fra broer. En af dem er endt i Fredericia.Det kan ikke være gået særlige mange næser forbi, at der i løbet af denne uge er dukket en ret høj, rød mast op – fyldt med solceller og en mølle på toppen – op ude på Snoghøj Landevej. Nu kan firmaet bag overvågningsløsninger fortælle, at det er dem, der har monteret masten.

Det er til brosikring mod stenkast, fortæller Lasse Østergaard, grundlægger af Site Security, der har til huse i Esbjerg.

Site Security samarbejder med politiet om at opstille overvågningskameraer på broer – men hvor mange, de har leveret, ønsker grundlæggeren ikke at fortælle. I november 2017 lød det fra justitsminister, Søren Pape Poulsen (K), at politiet fremover skulle have mulighed for at overvåge 30 strækninger – dem, der er mest udsatte. Han fortalte også til DR Nyheder, at det skulle være kameraer, der kunne flyttes, så politiet havde mulighed for at sætte dem op efter vurdering. Og lige præcis sådan et er placeret på Snoghøj Landevej.

Præcist hedder modellen Zero, og hvad sådan overvågningsmast løber op i af kroner og ører, ønsker Lasse Østergaard ikke at sige, men han siger selv, at de ”ikke er specielt dyre”. Modellen, der er blevet stillet op i Erritsø ved Fynske Motorvej, er endda en grøn en af slagsen. Masten lever nemlig af solens stråler og vindens blæst. Den overvåger konstant, men hvem der har adgang til overvågningen, vil Lasse Østergaard ikke kommentere på.

Min personlige holdning er, at det er smart at have udstyr, som kan flyttes rundt omkring i landet, og det kan den her model, fordi den er mobil og ikke kræver strøm, lyder det fra Lasse Østergaard.

Det var i tirsdags, den blev sat op, og det tog kun et par timer at få installeret overvågningsmodellen.


Torsdag lød det fra Rigspolitiet, der er ansvarlig for at få de 30 kameraer opstillet, i en pressemeddelelse, at de nu alle var på plads. På Snoghøj Landevej er der desuden monteret et skilt kort før masten, der oplyser bilister om, at der er overvågning længere fremme. Ifølge pressemeddelelsen er der også blevet opsat skjulte kameraer på broer – af præventive årsager – hvor der altså heller ikke skiltes med det. Niels Kristoffersen, politikommissær fra Rigspolitiets Nationalt Efterforskningscenter siger:

Vi har desværre set eksempler på, at der er blevet kastet sten eller andet mod biler fra motorvejsbroer. Vi håber at kameraerne vil afholde folk fra at gøre noget så tankeløst, og skulle det alligevel ske, så har vi forhåbentlig bedre kort på hånden til at efterforske sagen og pågribe gerningsmændene,
Det seneste stenkast, hvor to biler blev ramt, skete torsdag aften ved Horsens Syd, afkørsel 56. Det var to biler i henholdsvis nordgående og sydgående spor, der blev ramt af sten. Ingen kom til skade ved stenkastet, men politiet lukkede efterfølgende motorvejen i en periode for at afsøge området.

Hvor stor en del af de 30 i alt opstillede overvågninger, der er endt i Sydøstjyllands politikreds, ønsker Rigspolitiet ikke at oplyse ”af operationelle hensyn”.


45 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentários


bottom of page