top of page
  • kirstine917

Tyveriplaget byggeplads mistede værdier for over 150.000 kr.

Opdateret: 20. okt. 2022

På to weekender mistede en fynsk byggeplads værdier for over 150.000 kr. Den Sønderjyske entreprenør, Hjalmar Hansen, fik nok og fandt en ny sikringsløsning. Siden har der ikke været ét eneste indbrud.På bare 14 dage fik tømmer- og snedkerforretningen Hjalmar Hansen besøg af tyve to gange. Tyverierne foregik på den samme byggeplads i Nørre Aaby. Her er Hjalmar Hansen ved at opføre en vaskehal for OK.


De to tyverier kostede byggepladsen mere end 150.000 kr. i direkte omkostninger.


- Efter 2 weekender med indbrud fik jeg nok. Det blev dyrt i både generhvervelser og spildt arbejdstid. Tyvene stak afsted med alt fra kørebanedæksler, el og ledninger til vores skurvogne, beton forskalling og grundvandpumpe fortæller Ole Andersen fra Hjalmar Hansen. Han fortsætter: Jeg tør slet ikke tænkte på hvor store skader der kunne være sket, hvis grundvandspumpen var blevet stjålet i en regnfuld weekend.

Hjalmar Hansen kunne ikke få hjælp af det fynske politi. Byggepladshegn har virksomheden heller aldrig haft succes med. Derfor måtte Ole selv ud og finde en ny og bedre løsning.


Aktiv overvågning stoppede byggeplads tyverierne

Valget faldt på aktiv overvågning fra Site-Security.


Aktiv overvågning er en forholdsvis ny og for mange stadigvæk ukendt sikrings metode til både byggepladser og andre udendørs områder.


- Straks efter Site-Security opsatte de røde kameramast på vores byggeplads, blev der etableret en live forbindelse til deres bemandede vagtcentral. Når der om natten og i weekenden var aktivitet på vores byggeplads, har Site-Security´s vagter tjekket hændelsen og sørget for at få de ubudne gæster til at forlader området fortæller Ole og uddyber: Hver gang har jeg modtaget en mail med et kort videoklip og en beskrivelse af episoden. Flere gange har der været tale om nysgerrige fynboer. Men der har også være mørkklædte personer som var mere end almindelig nysgerrig.


- Ved hvert ubudent besøg lykkes det heldigvis vores vagtcentral at få personerne til at forlade byggepladsen igen fortæller Lasse Østergaard der er sikringsekspert ved Site-Security. Han uddyber: Det gjorde vagterne ved at overtage styringen med kameramasten for at kontrollere mastens indbyggede sirene, højtaler og kraftige lys. Havde det ikke været nok ville vagten straks tilkaldt politiet eller en fysisk vagt til at gribe tyvene på fersk gerning.

Om Hjalmar Hansen

Hjalmar Hansen er en tømmer- og Snedkerforretning med base i det sønderjyske Sønderborg og Aabenraa. De tilbyder en lang række opgaver lige fra service og nybyggeri til renovering.

På den omtalte byggeplads var Hjalmar Hansen i gang med at hjælpe OK med opførsel af en vaskehal i Nørre Aaby. En opgave som de udfører overalt i Danmark for OK.


Læs hvad Hjalmar Hansen synes om sikringsløsningen HER.


Om Site-Security

Site-Security er en sikringsvirksomhed med egen fabrik, service og vagtcentral i Esbjerg. Virksomhedens primære produkt er kameramaster der udlejes som abonnement med opkobling til virksomhedens egen bemandede vagtcentral.


På den omtalte byggeplads var det Site-Security´s mest populære kameramast, OBSERVER, som var blevet stillet op.


20 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Commentaires


bottom of page